Sitenavigatie

Steunen en Rodpods

Steunen en Rodpods

Hengelsteunen

194 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Steunen en rodpods

Elke visser die met een werphengel vist, heeft in principe hengelsteunen nodig. Werphengels worden, zeker als er op karper gevist wordt, met meerdere hengels tegelijk gebruikt waardoor het eigenlijk niet meer mogelijk om de werphengels in de hand te houden. Des te belangrijk om u te verzekeren van een degelijke hengelsteun, waardoor u minder weerstand zult ervaren en beter de aanbeet zal zien.

Welke steun of rodpod heeft u nodig?

Het water waar u vist en de bijbehorende waterkant, bepalen welke steun of steunen u nodig heeft. Heeft u te maken met een zachte oeverkant, dan is het het makkelijkst losse steunen te gebruiken. Op harde ondergrond of een stenen ondergrond, is het gemakkelijker om voor een rodpod te gaan.

Steunen zijn er in diverse lengtes: vanaf 30 cm meestal uitschuifbaar tot 50 cm. Langere lengtes zijn er ook tot aan 140 cm. Ze zijn verkrijgbaar in aluminium en roestvrijstaal. Losse steunen geniet bij de meeste vissers de voorkeur. Dat komt omdat men steunen op verschillende plaatsen kan zetten, terwijl de rodpod maar op 1 plek gezet kan worden.

Rodpods zijn er ook in diverse uitvoeringen. Hoog, laag, met 3 of 4 poten, makkelijk opvouwbaar, extra lange poten en noem maar op. Lees hier meer over wat rodpods precies zijn, en over wat de rodpods uit ons assortiment kenmerkt.

Een ander handig hulpmiddel in deze categorie, is een stabilizer. Dit hulpmiddel is met name handig om te gebruiken bij gewone hengelsteunen, in langere uitvoeringen. Stabilizers geven, zoals de naam al doet vermoeden, extra stabiliteit aan de losse steun in de ondergrond.

In bovenstaand overzicht vindt u ook diverse banksticks en buzzerbars. Buzzerbars zijn op uw rodpod of steun te leggen, waardoor hierop twee hengels kunnen rusten. Mocht u nog op zoek zijn naar extra ondersteuning voor uw brolly of bivvy, bekijk dan zeker ook de stormpalen uit bovenstaand overzicht.

Steunen, rodpods en andere benodigdheden kopen bij Hertog Hengelsport

Wilt u uw karperhengels stevig kunnen plaatsen langs de oever? Bekijk dan ons ruime aanbod en bestel eenvoudig alles wat u nodig heeft voor uw eerstvolgende karpervissessie. Ook voor overige benodigdheden, zoals onthaakmatten, karper foudralen, landingsnetten enzovoorts, bent u in onze webshop aan het goede adres. Neem contact met ons op als u er niet uitkomt, of kom langs in een van onze fysieke winkels als u graag advies ontvangt van onze experts.