Sitenavigatie

Karperhengels

Karperhengels

38 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Karperhengel assortiment

Op deze pagina vindt u ons uitgebreide assortiment aan karperhengels. Als er een type hengel de afgelopen jaren een transformatie heeft ondergaan, dan is het wel de karperhengel. Vroeger maakten we vaak de stap van 10 ft naar 12 ft hengels, maar tegenwoordig zien we een omgekeerde trend plaatsvinden. Veel karpervissers willen nu naast hun normale uitrusting vaak een 9 ft of 10 ft hengel erbij hebben. Bij Hertog Hengelsport bent u aan het goede adres om zowel karperhengels van kort formaat (6 of 8 ft) als karperhengels van langer formaat (12 of 13 ft) te bestellen. Zo bestaat ons assortiment bijvoorbeeld uit de Nash Dwarf Cork karperhengel van slechts 6ft. Daartegenover staan onze karperhengels met langere lengte, waaronder exemplaren van merken als Lion, EFT, Kevin Nash en James Cook. Ook onze Shimano karperhengels kenmerken zich met een langere lengte. De lengte van de hengels in feet (ft) staat in onderstaande tabel ook aangeduid in centimeters. Per karperhengel kunt u onder de specificaties de lengte, het merk, de testcurve en overige specificaties terugvinden.

Lengte karperhengel in ft

Lengte karperhengel in centimeters

6 ft

180

8 ft

240

9 ft

270

10 ft

305

12 ft

360

13 ft

390

De voor- en nadelen van een korte karperhengel

Een korte karperhengel is handig voor het vissen op korte afstand. Ook is het drillen hierbij een stukje moeilijker, waardoor het een leuke uitdaging is. Iets wat de gevorderde vissers onder ons zou moeten aanspreken. De uitdaging is om zelf de klappen die de karper veroorzaakt door het beuken en kopschudden, op te vangen. Dit vraagt oefening en u zult zeker een aantal keer de vis verspelen. Maar het blijft geweldig om te doen. Tot slot is het grootste voordeel van een korte karperhengel het feit dat hij een stuk makkelijker mee te nemen is van plek naar plek. Een nadeel van een korte karperhengel is onder andere dat het sturen van de vis moeilijker is ten opzichte van een langere hengel. Hierdoor kan de vis worden verspeeld. Ook neemt de maximale afstand waarop u kunt werpen af wanneer er voor dit type karperhengel wordt gekozen.

De voor- en nadelen van een lange karperhengel

Met een karperhengel van meer dan 10 ft, is het mogelijk om een stuk verder te werpen. Ook kunt u met een lange karperhengel gemakkelijker de vis sturen. Hiermee kan u de vis weghouden van eventuele obstakels. Het drillen is een stuk makkelijker dan bij het vissen met een korte karperhengel. Ook creëert u hiermee makkelijk een hefboomeffect voor het scheppen van de vis. De nadelen van een lange karperhengel zijn dat het korte afstandswerpen lastiger worden en dat het transport van een lange karperhengel lastiger is.

Karperhengel kopen of karperhengelset

Ook voor de witvissers bestaan er tegenwoordig karperhengels. Er komen steeds meer commerciële wateren bij, waar karper uitgezet wordt voor wedstrijdvissers. Tegenwoordig worden ook vaste hengels geproduceerd voor de karpervisserij, vaak is dat met elastiek of dikkere nylon. In ons assortiment vindt u dan ook diverse soorten karperhengels terug, zodat u een exemplaar uit kunt zoeken dat past bij uw voorkeur wat betreft merk, lengte en bijvoorbeeld vervoerslengte. We hebben karperhengels in uitvoeringen die bestaan uit twee of drie delen. Sommige exemplaren zijn voorzien van een uitschuifbaar handdeel zodat de transportlengte van deze hengels nog kleiner is. Bovendien kunt u bij ons terecht voor karperhengelsets. Deze bestaan uit een vishengel en molen. Bekijk onze karperhengelsets om de specificaties van de desbetreffende molen en hengel in te zien. Bent u er al uit welke karperhengel u nodig heeft om uw visuitrusting compleet mee te maken? Bestel gemakkelijk een karperhengel in onze webshop, of neem vrijblijvend contact met ons op wanneer u advies nodig heeft bij het uitzoeken van uw nieuwe hengel. Wij adviseren u graag.

Bij ons kunt u eveneens terecht voor allerlei andere benodigdheden voor karpervissen, waaronder brolly’s, beetmelders, onthaakmattenrodpods en nylon. U vindt ze in ons assortiment met producten voor karpervissen. Ook voor diverse andere hengels, zoals feederhengels, matchhengels, barbeel hengels, spinhengels en meer, bent u bij ons aan het goede adres.