Sitenavigatie

Landingsnet

17 producten

Van hoog naar laag sorteren

Karper schepnetten

Een karper schepnet is misschien wel een van de belangrijkste artikelen om mee te nemen wanneer u gaat karpervissen. Elke karpervisser dient eigenlijk in het bezit te zijn van een fatsoenlijke karper schepnet. Naast een goede karperhengel, vismolen, een onthaakmat en eventueel een brolly of bivvy, mag dit item zeker niet mag ontbreken in uw uitrusting. Een karper schepnet wordt ook wel een karper landingsnet genoemd, omdat u de vis hiermee als het ware “landt”. 

Wat kenmerkt een karper schepnet?

Een goed karpernet dient ruim genoeg te zijn zodat u de kanjer zorgeloos uit het water kunt “landen”. Het is een must om de door u gevangen karper voorzichtig en onbeschadigd uit het water te kunnen halen. Een goed karpernet moet daarom minimaal 90 cm groot en breed zijn, 105 cm is nog beter. Een degelijk karper schepnet is eventueel nog uitgerust met 1 of meerdere drijvers, zodat het nog makkelijker is om deze vis te landen. Het net blijft bij dit type landingsnet namelijk drijven, zodat u uw handen vrij heeft om de gevangen karper te drillen. De steellengte is 1.80 meter is vaak 1-delig, al zien we tegenwoordig ook veel karper schepnetten die bestaan uit twee delen, zodat u deze ook op bijvoorbeeld een boot of onder begroeiing gemakkelijk kunt gebruiken. Bovendien zijn alle onderdelen ook bijna allemaal los verkrijgbaar, zoals de steel, het spreidblok en eventueel een los net.

Kaper schepnet kopen

Wilt u een karper schepnet kopen, bekijk dan op uw gemak bovenstaand online aanbod, of kom langs in een van onze winkels. Onze experts adviseren u graag over welk schepnet het beste bij uw behoefte past. Bij Hertog Hengelsport bent u ook aan het goede adres om alle overige benodigdheden voor uw eerstvolgende vissessie te scoren, waaronder hengels, karperkleding, rodpods, karper foudralen, aas en meer!