Sitenavigatie

Matchhengels

Matchhengels

Matchhengels

De matchhengel is een speciale werphengel met dobber voor het vissen op witvis. Met deze matchhengel kun je op een grotere afstand vissen dan de vaste hengel. De hengel is ook prima te gebruiken in havens en voor korte afstanden.

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

Matchhengels

Een matchhengel is een driedelige werphengel, die over het algemeen tussen de 3.90 en 4.50 meter lang is. Een matchhengel is geschikt voor het vissen met een dobber. Deze hengels zijn uitermate geschikt voor de lichte visserij op grotere vissen waaronder ook zeelt en karper.

Door de nieuwe visserij met pellets, is ook de matchvisserij veel veranderd. Zo zijn matchhengels tegenwoordig vaak korter, en bestaan ze soms uit twee delen. Ze hebben een zachtere actie die geschikt is voor het vissen met pellet wagglers. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om in de zomermaanden kort onder de wateroppervlakte uw aas aan te bieden.

Matchhengel kopen

Wilt u een matchhengel kopen? Bij Hertog Hengelsport heeft u keuze uit matchhengels van diverse merken, waaronder Guru, Arca en Ron Thompson. Bekijk ook onze pellet wagglers, haken, pellets en nylon om overige benodigdheden voor deze visserij in te kunnen slaan. In zowel onze webshop als in onze fysieke winkels bent u ook aan het goede adres om diverse andere typen vishengels te bestellen, waaronder karperhengels, barbeel hengels, spinhengels en hengels met vaste stok. Bij vragen over ons aanbod hengels, kunt u ook vrijblijvend contact met ons opnemen.