Sitenavigatie

Matchhengels

Matchhengels

Matchhengels

De matchhengel is een speciale werphengel met dobber voor het vissen op witvis. Met deze matchhengel kun je op een grotere afstand vissen dan de vaste hengel. De hengel is ook prima te gebruiken in havens en voor korte afstanden.

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

Matchhengels

Een matchhengel, ook wel bekend als "match hengel", is een (vaak) driedelige werphengel die in lengte varieert tussen 3.90 en 4.50 meter. Een matchhengel is bij uitstek geschikt voor het vissen met een dobber, en een uitstekende keuze voor de lichte visserij op grotere vissen als zeelt en karper.

Kenmerken matchhengels

Met een matchhengel kan met dobber worden gevist. Met deze werphengel kan je op grotere afstand vissen dan met een vaste vishengel zou kunnen, al kun je er ook voor kiezen om op kortere afstand jouw matchhengel uit te gooien. Het gebruik van een dobber speelt dus een belangrijke rol bij het matchvissen. Dankzij de gevoelige actie van de hengel kun je kleine aanbeten registreren, wat de spanning van deze vorm van sportvisserij vergroot. De lengte van de hengel beïnvloedt jouw werpafstand en precisie. Kortere hengels zijn handig voor actief vissen in bijvoorbeeld kleinere rivieren. Langere varianten zijn geschikt voor dieper water. Ook wat betreft materiaal kunnen de matchhengels onderling verschillen. De meesten worden vervaardigd van carbon, waardoor de hengels licht en gevoelig zijn. Bij sommige matchhengels (zoals bepaalde modellen van Arca en Shimano), wordt ook kurk en EVA toegepast voor het handdeel. Dit ziet er erg fraai uit.

matchhengel

Voordelen matchhengels

  • Pellet Wagglers: door de nieuwe visserij met pellets, is ook de matchvisserij veel veranderd. Zo zijn matchhengels tegenwoordig vaak korter, en bestaan ze soms uit twee delen. Ze hebben een zachtere actie die geschikt is voor het vissen met pellet wagglers. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om in de zomermaanden, kort onder het wateroppervlak, aas aan te bieden.
  • Met precisie vissen: de gevoelige actie van matchhengels maakt het mogelijk om met precisie te vissen. Dit type hengel is dan ook ideaal als je waarde hecht aan nauwkeurige worpen, en je aas op subtiele wijze wil kunnen aanbieden.
  • Geschikt voor diverse visomstandigheden: of je nu op stilstaand water of in langzaam stromende rivieren vist, een matchhengel leent zich voor verschillende omstandigheden. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor zowel beginnende als ervaren hengelsporters.

Welke accessoires zijn nodig voor matchvissen? 

Naast een matchhengel heb je een lichte vismolen, dobbers, haken, aas, nylon lijn en eventueel pellet wagglers nodig. Optioneel is een onthaakmat die je kunt gebruiken zodra je een vis aan de haak hebt geslagen en deze langs de kant wilt onthaken. Zorg eventueel nog voor een brolly, hengelsteun en stoeltje om comfortabel langs de kant te kunnen zitten. 

Matchhengel kopen bij Hertog Hengelsport

Wil je een matchhengel kopen? Hertog Hengelsport heeft een ruime keuze aan hoogwaardige hengels van merken als Guru, Arca en Ron Thompson. Ook bieden we een scala aan pellet wagglers, haken, pellets en nylon lijnen om je uitrusting compleet te maken. Of je nu de voorkeur geeft aan online winkelen of persoonlijk advies, wij staan klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte hengel voor jouw visserij. Ook voor andere typen hengels, zoals karperhengels, barbeel hengels, spinhengels en feederhengels, ben je bij ons aan het goede adres. Twijfel niet om contact met ons op te nemen voor vragen of advies.