Sitenavigatie

Molens en Reels

Molens en Reels

Een goede werpmolen of reel is van groot belang bij het werpen, binnenvissen en drillen. Wij helpen je daarom graag bij jouw keuze voor een molen of reel. Wij voeren een aantal bekende en bewezen merken op het gebied van molens en reels. Zo verkopen wij de producten van Shimano (baitrunner), Okuma, Preston en Yolo.

176 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Vismolen

Een vismolen hangt aan uw (werp)hengel en is nodig om uw vislijn op te kunnen spoelen en uiteindelijk de vangst mee binnen te kunnen halen. Molens voor het vissen zijn er in allerlei uitvoeringen. Grote en kleine vismolens, met baitrunner, grote spoel en kleine spoel; noem het maar op. Wat voor u de juiste vismolen is, hangt af van de soort visserij die u beoefent. Binnen ons assortiment heeft u ruime keuze uit vismolens, voor verschillende visserijen en voor elke portemonnee. Wij hebben ons aanbod verdeeld in categorieën, zo dat u snel kan kijken welke vismolen u nodig hebt. Zo hebben wij molens met de slip voorop, de slip achterop, vrijloopmolens, big pit & long cast molens, baitcastreels en zeevismolens. Onder de specificaties van iedere vismolen vindt u meer informatie over het specifieke exemplaar, waaronder het merk, gewicht en model. Filter ons aanbod vismolens eventueel op basis van het gewenste merk of de prijsklasse om snel een overzicht van geschikte vismolens te krijgen. Bekijk ook onze verschillende molen- en spoeltasjes en molen accessoires om alles in huis te halen voor uw eerstvolgende vissessie.

Verschillende type molens

Onze verschillende molens kunnen voor praktisch elke manier van vissen worden ingezet en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De maat van vismolens wordt aangegeven door een getal, bijvoorbeeld 1000 (klein) 4000 (middel) en 10000 (groot).

Slip voorop

Een molen met een slip voorop is de standaard. De draaiknop aan de voorkant zorgt ervoor dat de slip makkelijk en nauwkeurig af te stellen is.

Slip achterop

De vismolens met slip achterop zijn net zoals de slip voorop voor veel verschillende manieren van vissen te gebruiken. Er zit weinig verschil in ten opzichte van de slip voorop, zoals gezegd komt de keuze hiertussen vaak neer op persoonlijke voorkeur.

Big pit & long cast

Big pit molens hebben een grotere lijncapaciteit. Ook is de inhaalsnelheid hoger dan bij andere molens. Big pit molens zijn vooral handig wanneer er op groot open water gevist wordt.

Vrijloopmolens

Vrijloopmolens hebben een dubbele slip, waarbij het belangrijk is dat de slips goed ingesteld worden voordat er gevist wordt. Dit soort molens wordt vaak gebruikt bij het vissen op karpers, in combinatie met een karperhengel.

Baitcastreels

Een baitcastreel wordt aan de bovenkant van de hengel geplaatst in plaats van aan de onderkant, zoals bij andere molens het geval is. Met een baitcastreel kan er zeer nauwkeurig worden geworpen.

Zeevismolens

Een zeevismolen is vergelijkbaar met een baitcastreel, het verschil met andere molens is dat zeevismolens een stuk krachtiger zijn. De molens hebben een grote lijncapaciteit en ook de inhaalsnelheid is fors. Bovendien zijn ze vervaardigd van materiaal dat bestand is tegen zoutwater, geen overbodige luxe bij dit type visserij!

Los van de verschillende soorten vismolens, kunt u bij ons ook terecht voor verschillende merken vismolens. Gerenommeerde merken als Shimano en Okuma produceren kwalitatieve vismolens in verschillende uitvoeringen, die een mooie mogelijkheid bieden om een nieuwe vismolen te scoren.

Shimano molens

Shimano behoort tot een van de meest populaire en bekendste merken in de vissport. Ons assortiment bestaat dan ook uit een groot aantal Shimano molens. De p4 serie van Shimano is een uitstekende groep molens voor de spin-, picker- en forelvisserij en voor het vissen met de pen. De Shimano Baitrunner is juist weer de ideale Shimano molen voor o.a. de karpervisserij. Daarnaast heeft Shimano ook nog de big pit versies met extra grote spoelcapaciteit zoals de Shimano Ultegra CI4+ 14000 XSC . Shimano molens vormen dus een zeer goede optie wanneer u op zoek bent naar een degelijke vismolen.

Okuma molen

Okuma is ook een topmerk op het gebied van molens. Okuma molens zijn namelijk probleemloze molens voor iedere visserij. Ook dit merk levert uitstekende kwaliteit voor elke visserij. Voor het vissen op zee-, karper- of roofvis; een Okuma molen behoort altijd tot de mogelijkheden. Voor zowel Shimano als Okuma molens geldt dat er ook reels voor de roofvisserij verkrijgbaar zijn, om het assortiment compleet te maken.

Vismolen kopen

Wilt u een vismolen kopen? Bij Hertog Hengelsport slaagt u ongetwijfeld. Bekijk ons bovenstaande assortiment, of bezoek onze pagina’s met specifieke type molens, zoals molens met slip voorop of molens met slip achterop, vrijloopmolens etc. Ook kunt u ons aanbod molens bekijken zoals deze staat weergegeven onder het specifieke soort visserij, zoals onze karpermolens. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor advies over wat de juiste vismolen voor u is, of als we u verder kunnen helpen bij het uitzoeken van bijvoorbeeld een geschikte matchhengel, karperhengel, feederhengel of dropshothengel.

Tip: nieuw in 2021 zijn onder andere de molens uit de speciale molenreeks voor het roofvissen van Savage Gear. Bestel de Savage Gear molens vanaf september 2021 op onze site, of kom langs in een van onze winkels om de diverse uitvoeringen te bekijken en u te laten adviseren.