Sitenavigatie

Kunstaas

Kunstaas

1487 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Kunstaas

Vissen met behulp van kunstaas is toch wel dé visserij van de laatste jaren. Geen van alle soorten visserijen heeft de afgelopen jaren zo'n toename gekend als de roofvisserij met kunstaas. Vroeger trok de jeugd er nog wel met de vaste hengel op uit, of werd er op karper gevist. Tegenwoordig is het vissen met de spinhengel echter “hot”. Het is een in de basis een relatief goedkope en makkelijke manier van vissen, wat voor eenieder goed te doen is. Men gooit een hengeltje van ongeveer een meter uit, met molen erop geplaatst, en voorziet deze van een spinnertje. Hiermee kan al een baars worden gevangen. Al ga je maar kort naar de waterkant en gooi je een paar keer een vishengel uit met iets van kunstaas; je maakt al snel kans om baars, snoek of snoekbaars te vangen.

Vissen met kunstaas

Baars, snoek en snoekbaars zijn over het algemeen de soorten vis die je vangt met kunstaas, maar ook roofblei en meerval zijn met kunstaas te vangen.

Het meest gangbare type kunstaas, zijn shads. Dit is een zacht plastic kunstaasje waarin een loodkop wordt gemonteerd voor het gewicht. Samen met de ouderwetse spinner, is vissen met shads de meest eenvoudige manier van roofvissen. Een spinner is een een soort stangetje waar een blad omheen draait. Ze bestaan in onverzwaarde en verzwaarde uitvoeringen. Welke uitvoering u nodig heeft, is afhankelijk van het water waarin u vist. De spinner wordt vaak gebruikt voor het vissen op baars (kleine uitvoering) en snoek (grote uitvoering).

Naast spinners en shads, zijn er ook nog pluggen oftewel hard kunstaas. Pluggen zijn over het algemeen gemaakt van hard kunststof en hebben een duiklip die bepaalt hoe diep de plug kan gaan. Pluggen zijn erin allerlei uitvoeringen. Let wel op; het vissen met hard kunstaas is eigenlijk de moeilijkste tak van de roofvisserij, hierbij moet er namelijk zelf een ziek of gewond aasvisje na worden gebootst om de snoek te kunnen verleiden.

Kunstaas kopen bij Hertog Hengelsport

Bij Hertog Hengelsport bent u aan het juiste adres om diverse soorten kunstaas te bestellen. Merken die we voeren zijn onder andere Savage Gear, Rozemeijer, Westin, Spro, Dam, Fox Rage, Quantum, Elite. De keuze is reuze, kijk rond in onze webshop en bestel het type kunstaas dat u het meeste aanspreekt. Ook bent u van harte welkom om langs te komen in een van onze winkels, waar onze experts u graag adviseren.