Sitenavigatie

Feederhengels

Feederhengels

Feederhengels

De feederhengel is voor het vangen van witvis, zoals brasem en voorn. De naam zegt het eigenlijk al, met de feederhengel kun je met een voerkorf / method feeder vissen en daar een voerplek maken. Een succesvolle vangst gegarandeerd!

34 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Feederhengel kopen 

Op deze pagina vindt u de feederhengels uit ons assortiment. De hengels verschillen onder andere wat betreft lengte en werpgewicht. De lengte van de feederhengels ligt tussen de 2.70 meter en 4.20 meter. Afhankelijk van waar u vist, kunt u een feederhengel met de juiste lengtemaat uitkiezen. Vist u in wat kleinere vijvers, dan zal een kortere feederhengel de goede keuze voor u zijn. De feederhengels met langere lengtemaat zijn juist weer geschikt wanneer u op grotere plassen en kanalen uw hengel uitgooit.

Shimano feederhengel

Binnen ons assortiment vindt u een aantal mooie Shimano feederhengels. Per specifieke Shimano feederhengel staat aangegeven wat de lengte en het werpgewicht is. Zo zijn de Shimano feederhengels uit de Beastmaster serie verkrijgbaar in verschillende lengtes. Deze hengels zijn bedoeld om mee te vissen op commerciële putten. Ze zijn vervaardigd met HPC60 carbon zodat ze krachtig genoeg zijn om ook flinke karpers en brasems mee binnen te halen. Er zijn echter ook Shimano feederhengels die u de mogelijkheid geven om te werken met een ‘extension deel’, waarmee u de lengte van de hengel zelf kunt variëren afhankelijk van de situatie. Naast Shimano, hebben we ook feederhengels van tal van andere merken, zoals Spro feeder hengels.

Method feeder hengel

De visserij met het voerkorfje heeft de afgelopen jaren een ware gedaantewisseling ondergaan. Dertig jaar geleden begon men met een kort winkle pickertje van 2 meter. De feedervisserij op de grote rivieren maakte veelal gebruik van hengels van rond 4 meter en voerkorven van 150 gram. Veel van deze visserij heeft nu plaatsgemaakt voor de method visserij. Vissen haken zichzelf bij deze vorm van vissen als het ware aan het gewicht van de method feeder zodra ze bijten. Grote brasem en kleine karpers zijn twee belangrijke soorten vis die met de method visserij gevangen worden. Het vissen met wafters en mini boilies is een zeer gewilde tak van de hengelsport. Alle grote merken zoals Preston, Guru en Cresta hebben een groot assortiment aan voerkorven, aas en vishengels voor deze visserij. Method feeder hengels hebben vaak een wat lichter werpgewicht.

Preston feederhengel

Het merk Preston Innovations heeft in het verleden bewezen dat technieken die we vooral kennen uit de karpervisserij, zoals het vissen met feeder, ook kunnen worden toegepast om witvissen te vangen. Ons assortiment bestaat dan ook uit diverse Preston feeder hengels, waaronder de Dutchmaster Sentient feederhengels die samen met feeder-wedstrijdvisser Arnout van de Stadt zijn ontwikkeld. De hengels worden geleverd met vier feedertoppen van carbon en zijn, net als de andere Preston feeder hengels, in diverse lengtes verkrijgbaar.

Bent u op zoek naar een ander type hengel dan bovenstaande feederhengels? In zowel onze webshop als in onze fysieke winkels bent u ook aan het goede adres om diverse andere type vishengels te scoren, waaronder karperhengels, matchhengels, barbeel hengels, spinhengels en hengels met vaste stok.