Sitenavigatie

Feederhengels

Feederhengels

Feederhengels

De feederhengel is voor het vangen van witvis, zoals brasem en voorn. De naam zegt het eigenlijk al, met de feederhengel kun je met een voerkorf / method feeder vissen en daar een voerplek maken. Een succesvolle vangst gegarandeerd!

31 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Feederhengel kopen

Op deze pagina vindt u de feederhengels uit ons assortiment. De hengels verschillen onder andere wat betreft lengte en werpgewicht. De lengte van de feederhengels ligt tussen de 2.70 meter en 4.20 meter. Afhankelijk van waar u vist, kunt u een feederhengel met de juiste lengtemaat kiezen. Vist u in wat kleinere vijvers, dan zal een kortere feederhengel de goede keuze voor u zijn. De feederhengels met langere lengtemaat zijn juist weer geschikt wanneer u op grotere plassen en kanalen uw hengel uitgooit.

Shimano feederhengel

Binnen ons assortiment vindt u een aantal mooie Shimano feederhengels. Per specifieke Shimano feederhengel staat aangegeven wat de lengte en het werpgewicht is. De modellen uit de Shimano X5 serie worden bijvoorbeeld geleverd met drie onderling uitwisselbare feedertoppen en kenmerken zich verder met een kurken greep waarvan een gedeelte is voorzien van EVA grip. Het zijn sterke, reactieve hengels die bovendien licht van gewicht zijn. De X5 serie bestaat uit hengels voor diverse visserijen, zoals exemplaren voor methodfeeder vissen bij kleinere vijvers en hengels die zich lenen voor zwaardere feedertechnieken.

Guru feederhengel

Naast Shimano, hebben we ook feederhengels van tal van andere merken, zoals Guru. Guru is een gerenommeerd merk in de hengelsport, en levert kwalitatieve producten met innovatieve designs. Voorbeelden van Guru feederhengels zijn die uit de Guru A-class lijn, welke perfect zijn voor hengelsporters die degelijk materiaal voor een zeer betaalbare prijs in huis willen halen. Deze serie hengels bestaat uit diverse modellen, waaronder exemplaren voor het vissen in natuurlijke wateren. Hierbij is finesse vereist en deze hengels kenmerken zich met een zachte actie. Binnen deze serie vindt u verder ook hengels die zijn ontworpen voor het vissen met de method feeder, waarbij juist een strakke actie met veel kracht is vereist. Naast de A-Class range kunt u ook kiezen voor de Guru feederhengels uit de N-Gauge serie. Deze serie bestaat uit hoogwaardige commerciële hengels waar gedurende het hele jaar mee gevist kan worden en die aan alle commerciële visbehoeften voldoen. De hengels zijn verkrijgbaar in diverse lengtes en werpgewichten. 

Preston feederhengel

Het merk Preston Innovations heeft in het verleden bewezen dat technieken die we vooral kennen uit de karpervisserij, zoals het vissen met feeder, ook kunnen worden toegepast om witvissen te vangen. Ons assortiment bestaat dan ook uit diverse Preston feeder hengels, waaronder de Dutchmaster Sentient feederhengels die samen met feeder-wedstrijdvisser Arnout van de Stadt zijn ontwikkeld. De hengels worden geleverd met vier feedertoppen van carbon en zijn, net als de andere Preston feeder hengels, in diverse lengtes verkrijgbaar.

Method feeder hengel

De visserij met het voerkorfje heeft de afgelopen jaren een ware gedaantewisseling ondergaan. Dertig jaar geleden begon men met een kort winkle pickertje van 2 meter. De feedervisserij op de grote rivieren maakte veelal gebruik van hengels van rond 4 meter en voerkorven van 150 gram. Veel van deze visserij heeft nu plaatsgemaakt voor de method visserij. Vissen haken zichzelf bij deze vorm van vissen als het ware aan het gewicht van de method feeder zodra ze bijten. Grote brasem en kleine karpers zijn twee belangrijke soorten vis die met de method visserij gevangen worden. Het vissen met wafters en mini boilies is een zeer gewilde tak van de hengelsport. Alle grote merken zoals Preston, Guru en Cresta hebben een groot assortiment aan voerkorven, aas en vishengels voor deze visserij. Method feeder hengels hebben vaak een wat lichter werpgewicht.

Bij het ontwerpen van de method feeder hengel is er speciale aandacht besteed aan de balans en de actie, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor het nauwkeurig werpen van voerkorven. Dit is cruciaal in situaties waarbij de afstand en precisie het verschil kunnen maken tussen een succesvolle vangst en een gemiste kans. De actie van de hengel zorgt ervoor dat deze zowel de kracht heeft om het aas goed uit te werpen als de flexibiliteit biedt om de strijd met de vis aan te gaan zonder dat de haak loskomt.

Method feeder hengels zijn ontworpen om te functioneren met verschillende soorten aas, van wafters tot mini boilies, wat de visser de vrijheid geeft om te experimenteren met verschillende tactieken afhankelijk van de vissituatie. De innovatieve constructie helpt bij het absorberen van de initiële vlucht van de vis na de aanbeet, wat resulteert in minder verspeelde vissen en meer efficiënte vangsten. Hierdoor behoort de method feeder hengel tot een essentieel gereedschap voor vele gespecialiseerde feedervissers.

Bent u op zoek naar een ander type hengel dan bovenstaande feederhengels? In zowel onze webshop als in onze fysieke winkels bent u ook aan het goede adres om diverse andere type vishengels te scoren, waaronder karperhengels, matchhengels, barbeel hengels, spinhengels en hengels met vaste stok.