Sitenavigatie

Molens

Molens

Voor karpermolens ben je bij Hertog aan het juiste adres. We hebben de gebruikelijke molens met de slip voor- of achterop maar ook robuuste bigpits. Uiteraard vind je bij ons ook een ruim assortiment vrijloopmolens van diverse merken. Komt u er niet uit? Neem gerust contact met ons op en laat je adviseren door een van onze collega's!

108 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Karpermolens kopen

Voor de karpervisserij zijn er diverse keuzes op het gebied van vismolens. De populairste molens voor karper vissen zijn baitrunners en bigpits. Maar ook het penvissen op karpers wordt steeds populairder dus ook hier zijn molens voor gemaakt. 

Baitrunners

Baitrunners of vrijloopmolens, zijn de meest gebruikte molens voor karpervisserij. Een baitrunner heeft een dubbele slip, ideaal dus bij het statisch karpervissen. De slip aan de voorkant van de molen stelt u zo in dat hij goed staat voor het vangen van een karpervis. De slip aan de achterkant van de molen is de vrijloop slip. Deze stelt u zo in dat de weerstand goed is, als de weerstand goed is blijft de hengel in zijn steun wanneer u beet hebt.
Een baitrunner herkent u door de schakelaar aan de achterkant, hiermee zet u de vrijloop aan of uit. 

Big pits

Maar tegenwoordig zijn het niet alleen meer baitrunners die gebruikt worden voor karpervisserij. De zogenaamde big pits worden steeds meer gebruikt voor deze visserij, molens met grote spoelcapaciteit zodat 500 meter nylon van 30/100 er gemakkelijk op past. Daarom is de big pits molen perfect voor lange afstand karper vissen. Daarnaast heeft een big pit molen een hoge inhaalsnelheid.

Penvissen op karper

Een steeds meer opkomende visserij is het vissen met de pen op karper. De 4000 modellen van Shimano lenen zich uitstekend voor met een goed afstelbare slip. Kijk eens rond op onze pagina met molens en kijk naar onze uitgebreide aambod. 

Shimano karpermolens

De Shimano karpermolens zijn populair onder de karpermolens. Shimano is al jaren een van de meest vooruitstrevend merken in de viswereld. Ze hebben erg hoogwaardige en duurzame karpermolens. Shimano is niet voor niets een van de bekendste en populairste merken in de vissport. Kijk zeker eens naar ons uitgebreide aanbod van Shimano karpermolens.