Sitenavigatie

Bivvy's en Brolly's

Bivvy's en Brolly's

153 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Comfort tijdens je visuitje met brolly's en bivvy's

Karpervissen is tegenwoordig niet zomaar meer 'een hengeltje uitgooien'. Karpervissers maken er voortaan een zogenaamde sessie van, waarbij ze een paar nachten, een weekendje, of een week aan de waterkant verblijven. Goede uitrusting om te kunnen overnachten, is dan een must. Onderdeel van die uitrusting, is een brolly of bivvy. 

Karper brolly's: snel een fijn onderkomen langs de waterkant

In de zomermaanden volstaat een brolly, oftewel een halfopen tent, al dan niet met overwrap. Brolly's hebben een zijde die open is, zijn gemakkelijk op te zetten en zijn vaak kleiner dan bivvy's. Hierdoor zijn ze over het algemeen wat gemakkelijker te transporteren. Ze lijken wat meer op visparaplu's, al ontbreekt de stang in het midden die een visparaplu kenmerkt. Een karper brolly is ideaal als je snel een onderkomen wil creëren, zonder in te leveren aan comfort of bescherming tegen de elementen.

Bivvy's: karpertent voor alle seizoenen

Buiten de zomermaanden om, is het aan te raden om voor een goed ventilerende tent te zorgen. Bivvy's zijn speciale karpertenten. Gesloten tenten die een degelijk onderkomen bieden voor jou en je visuitrusting. De donkergroene of camouflagekleuren van de karper bivvy's zorgen dat ze goed opgaan in de groene omgeving aan de waterkant. Het opzetten van een bivvy kost over het algemeen wat meer tijd dan het opzetten van een brolly, al staat daartegenover dat de meeste bivvy's wel meer ruimte en comfort bieden. Je vindt karpertenten, oftewel bivvy’s, in 1 of 2-persoons uitvoeringen, eventueel met binnentent of afneembaar voorfront.

Bivvy of brolly kopen: waar moet je op letten?

Het kiezen van de juiste brolly of bivvy hangt af van een aantal factoren, zoals:

  • Het seizoen: brolly's zijn perfect voor de zomermaanden, terwijl bivvy's meer geschikt zijn voor de rest van het jaar vanwege hun betere ventilatie en isolatie.
  • Duur van je vissessie: voor kortere sessies is een brolly voldoende, terwijl voor langere sessies een bivvy de betere keuze zou zijn vanwege het extra comfort en ruimte.
  • Persoonlijke voorkeur: uiteraard speelt persoonlijke voorkeur ook een rol, sommige vissers geven nu eenmaal de voorkeur aan het open gevoel dat een brolly biedt. Anderen geven de voorkeur aan de extra bescherming en ruimte van een bivvy.

brolly kopen
Veelgestelde vragen over brolly's en bivvy's

Hieronder behandelen we enkele veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden rondom brolly’s en bivvy’s. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice of kom langs in een van onze hengelsport winkels om je vrijblijvend te laten informeren. 

Wat is het verschil tussen een brolly en een bivvy?

Hoewel beide artikelen onderdak bieden, zijn brolly's meestal kleiner, lichter en makkelijker op te zetten. Bivvy's daarentegen, bieden meer ruimte en betere bescherming tegen het weer.

Hoe kan ik mijn brolly of bivvy het beste onderhouden?

Zorg ervoor dat je je brolly of bivvy na gebruik goed droogt, zo voorkom je schimmelvorming. Reinig de brolly of bivvy regelmatig om vuil en afval te verwijderen.

Kan ik het hele jaar door een brolly gebruiken?

Hoewel brolly's kunnen worden gebruikt in verschillende weersomstandigheden, is een bivvy aan te raden voor de koudere maanden vanwege de betere isolatie.

Bivvy of brolly kopen

Bij Hertog Hengelsport heeft u ruime keuze uit brolly’s en bivvy’s. We hebben karper brolly’s en bivvy’s van merken als Elite, Fox, Nash, Solar en Trakker in ons assortiment. Tevens kunt u in bovenstaand overzicht andere artikelen vinden die uw verblijf aan de waterkant nog aangenamer zullen maken. Denk hierbij aan een bivvytafel, bivvypegs, bivvysticks, slaapzakken, stoelen en stretchers. Kijk goed rond op deze pagina en zoek een brolly of karpertent uit die helemaal aansluit bij uw wensen. Indien u ook nog op zoek bent naar een goede hengel, bekijk dan ook zeker ons ruime aanbod aan karperhengels. Wilt u een bivvy of brolly kopen, maar bent u er niet over uit welk exemplaar de goede keuze voor u is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij adviseren u graag.