Sitenavigatie

Ultra Light Hengels

Ultra Light Hengels

12 producten

Van hoog naar laag sorteren

Ultra light hengel

Een ultra light hengel wordt gebruikt voor spinvisserij met ultra licht materiaal. Tegenwoordig noemen we dit ook wel “streetfishing”, waarbij men vist met zo licht mogelijk materiaal om zo dicht mogelijk langs de kant baarsjes en dergelijke te vangen. Ook dropshot visserij valt onder streetfishing, hierbij struint men voorzien van dropshothengel en een sleeploodje de oevers af.

Beweegbaarheid en de mogelijkheid tot snelle verplaatsing, zijn cruciale elementen binnen deze manier van vissen. Korte hengels, zoals een korte ultra light hengel, en een kleine werpmolen, zijn de materialen die u hier voor nodig heeft. Wat betreft kunstaas, wordt bij deze vorm van vissen gebruik gemaakt van onder andere kleine spinners, plugjes en kleine shads. Daarnaast wordt gewerkt met een dun gevlochten lijntje. Bij het uitzoeken van geschikt kunstaas, is het verstandig om het maximale werpgewicht van uw ultra light hengel in de gaten houden.

Ultra light hengel kopen

Gaat u een mooie ultra light hengel kopen bij Hertog Hengelsport? Dan heeft u keuze uit meerdere soorten ultra light hengels, in diverse prijsklasses en van merken als Shimano, Spro en Westin. Verder zijn onze molens van Shimano ideaal van formaat voor deze visserij. Bekijk ons aanbod karperhengels of matchhengels als u op zoek bent naar een ander type vishengel. Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft over de ultra light hengels uit ons assortiment.