Sitenavigatie

Waadpakken

Waadpakken

57 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Waadpakken

Een waadpak is heden ten dage niet meer weg te denken uit de sportvisserij. Waadpakken zijn, buiten de visserij, ook zeer handig om achter de hand te hebben voor wanneer u in de tuin uw vijver wilt schoonmaken en om andere klusjes (in een sloot bijvoorbeeld) te kunnen uitvoeren. Waadpakken zorgen ervoor dat u het water kunt betreden zonder daarbij zelf nat te worden. Een waadpak komt tot borsthoogte en wordt met banden om de schouder op hoogte gehouden. Kijk in onze webshop naar de modellen en maten die er beschikbaar zijn, en zoek een geschikt exemplaar uit.

Waadpak PVC

Waadpakken zijn gemaakt van PVC of neopreen. PVC waadpakken zijn de goedkoopste soort, al is dit type waadpak niet het gehele jaar door te gebruiken. Het materiaal is dunner, maar is wel sneller droog en makkelijker schoon te maken. Bovendien is een PVC waadpak makkelijker te repareren, omdat het makkelijk te plakken is en daarnaast ook schuurbestendiger is. Nadeel is dat dit materiaal geen goede bescherming biedt tegen de kou, waardoor PVC waadpakken in de wintermaanden eigenlijk niet te gebruiken zijn.

Waadpak neopreen

Neopreen waadpakken zijn verkrijgbaar in diverse diktes van 3 tot en met 5 mm. Je kunt een neopreen waadpak vergelijken met een wetsuit zoals duikers en/of surfers die gebruiken. Het materiaal houdt je warm en je blijft er droog in. Het pak is dus dikker en duurzamer dan het pvc waadpak. De zool van de laars bestaat ofwel uit een viltzool (dit model wordt bijna niet meer verkocht omdat het vlugger slijt en duurder is) of is voorzien van een profielzool. Neopreen waadpakken met profielzool worden verreweg het meest verkocht, omdat ze minder slijtage vertonen en goedkoper zijn. Het neopreen materiaal zien we ook terugkomen in de kniestukken van de waadpakken. Kniestukken worden vaak extra voorzien van een dubbele laag neopreen zodat u ook gewoon op je knieën kunt zitten. Ook de naden van de pakken worden vaak voorzien van een dubbele laag, zodat deze extra slijtbestendig zijn.

Waadpak kopen

Wilt u een waadpak kopen, maar twijfelt u welke maat u nodig heeft? Bij het bepalen van de maat van het waadpak, gaat het altijd om de schoenmaat. De rest van het pak past eigenlijk altijd, we hebben nog nooit meegemaakt dat het pak zelf niet paste. PVC pakken zijn wat ruimer en dus makkelijker aan- en uit te trekken. Neopreen waadpakken daarentegen, zitten strakker om het lichaam. Verder is het goed om te weten dat voor elk soort waadpak reparatiesetjes verkrijgbaar zijn, die vaak zelfs al bij de aankoop van een pak worden meegeleverd. Gaat u een waadpak uitzoeken, bekijk dan op uw gemak bovenstaand aanbod, of kom langs in een van onze winkels. Onze experts adviseren u graag over welk waadpak het beste bij uw behoefte past.

In onze webshop en fysieke winkels bent u overigens ook aan het goede adres om meteen alle benodigdheden voor uw eerstvolgende vissessie te scoren, waaronder hengels, molens, onthaakmatten, rodpods, visparaplu’s en brolly’s, aas en meer!