Sitenavigatie

Nylon

Nylon

193 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Nylon vislijnen

De eerste levensbehoefte voor elke visser is toch wel een goede vislijn. Een groot gedeelte van ons aanbod bestaat uit nylon vislijnen. Voor elke vissoort en elke techniek, is er een andere nylon vislijn. Zo zult u voor de vaste hengel een heel andere dikte nylon nodig hebben dan voor bij bijvoorbeeld een karperhengel of voor de zeevisserij. Nylon bestaat tegenwoordig in diktes tussen de 8/100 en 60/100.

Benodigde nylon vislijn voor vaste hengel

Voor de vaste hengel wordt over het algemeen nylon tussen de 8 en 16/100 gebruikt, maar met de huidige visserij op karper met de vaste hengel is ook de 25/100 dikte nylon geen uitzondering. Voor het vissen met de method en feederhengel is er nog een extra keuze qua nylon. Hier wordt namelijk ook wel een zinkende lijn voor gebruikt. Waar de meeste nylon soorten blijven drijven, is er voor de match, method en feedervisserij ook een zinkende lijn ontwikkeld. Deze nylon vislijn zinkt sneller dan die van de gewone nylonsoorten.

Nylon vislijn voor karpervissen

Karpervissers gebruiken nylon tussen de 30 en 40/100. Deze nemen vaak bulkspoelen met 1000 meter nylon om zo heel de spoel vol te kunnen zetten. Een andere soort lijn die aan populariteit wint, zijn de fluorocarbon lijnen. Nylon wordt echter vaak gebruikt als onderlijn omdat de meeste fluorocarbon lijnen te springerig zijn om er een hele molen mee te voorzien.

Nylon vislijnen kopen bij Hertog Hengelsport

Merken die we voeren binnen ons aanbod vislijnen, zijn Shimano, Terra, Korda, Gamakatsu, Preston, Guru en nog veel meer. Neem op uw gemak een kijkje in bovenstaand aanbod, en bestel ook meteen de benodigde vishengel, vismolen, brolly, onthaakmat of welke attribuut u ook maar nodig heeft om goed voorbereid op pad te kunnen voor uw eerstvolgende vissessie. U bent ook van harte welkom om langs te komen in een van onze winkels om u persoonlijk te laten adviseren over welke nylon vislijn u nodig heeft.