Sitenavigatie

Lieslaarzen en Waadpakken

Lieslaarzen en Waadpakken

10 producten

Van hoog naar laag sorteren

Lieslaarzen

Lieslaarzen vormen een mooi alternatief op gewone laarzen voor hengelsporters die weleens het water betreden en daarbij niet nat willen worden. Lieslaarzen bieden hengelsporters comfort en zijn bovendien gemakkelijk om in en uit te stappen. Overigens zijn lieslaarzen ook een uitkomst voor hen die een vijver in de achtertuin hebben en deze willen kunnen betreden zonder echt nat te worden, bijvoorbeeld voor onderhoud.

Wat zijn lieslaarzen?

Een lieslaars is een laars met daar bovenop een verlengstukje gefabriceerd tot aan de lies. Je kunt de lieslaars aan de zijkanten vastmaken aan je broekriem, zodat deze op hoogte blijft. Hierdoor kun je tot net boven de knie in het water lopen, zonder nat te worden. Dat is ideaal voor de vissers omdat ze hierdoor hun vis langs lastige obstakels kunnen leiden en deze zo makkelijker kunnen landen. Nadat de vis is binnengehaald, bijvoorbeeld met behulp van een landingsnet, is het belangrijk om deze weer terug te zetten in zijn natuurlijke habitat.

Het materiaal waar lieslaarzen van gemaakt worden, is pvc of nylon gemixt met pvc. In ons assortiment vindt u lieslaarzen van merken als Matrix en Elite. De Elite lieslaarzen zijn gemaakt van PVC, in verschillende maten verkrijgbaar, licht van gewicht en hebben een comfortabele pasvorm. Bovendien zijn ze zeer scherp geprijsd. En prijsklasse hoger, bevinden zich de lieslaarzen van Matrix. Deze laarzen zijn gemaakt van 100% nylon taslon materiaal, hebben volledig getapete naden en hebben zolen met profiel zodat u extra grip heeft op steenachtige bodems. De riem is verstelbaar en gemakkelijk los te maken dankzij de quick release gesp. Twijfelt u welke maat u nodig heeft? Hieronder vindt u de maattabel die bij de Matrix Waist Wader lieslaarzen hoort. 

maattabel lieslaarzen

Lieslaarzen kopen

Bent u op zoek naar een kwalitatieve set lieslaarzen, bekijk dan bovenstaand aanbod en bestel de lieslaarzen van uw voorkeur eenvoudig via onze webshop. Uiteraard bent u ook van harte welkom om de laarzen in een van onze winkels uit te komen zoeken. Onze experts staan hier voor u klaar om u te adviseren bij uw aankoop. Bent u naast lieslaarzen op zoek naar andere kleding voor tijdens het vissen, zoals waadpakken, warmtepakken of regenkleding? Of bent u juist op zoek naar een nieuwe vishengel, vismolen of onthaakmat? Wat het ook is, in onze webshop of in onze fysieke winkels vindt u ongetwijfeld alle benodigdheden voor uw eerstvolgende vissessie.

lieslaarzen kopen