Sitenavigatie

Foedralen

Foudralen

103 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Karper foudraal

Foudralen hebben de afgelopen 30 jaar een hele metamorfose ondergaan. Van een oprolfoudraal waarin je alle hengels netjes in vakken kan doen en die je vervolgens oprolt, tot aan de meest uitgebreide uitvoeringen van merken als Fox; de keuze is groot. Wellicht is er op het gebied van karper foudralen zoveel keus dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dan is het noodzaak om goed vooraf goed na te gaan wat je werkelijk wil met je hengels. In de vroegere jaren was er namelijk maar 1 hengellengte, de 11 ft (3.30 mtr) karperhengel. Tegenwoordig zijn er echter al karperhengels vanaf 6 ft (1.80 mtr) tot aan 13 ft (3.90 mtr) beschikbaar. Het gevolg van deze ontwikkeling is dat ook foudralen in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar moeten zijn voor optimale bescherming van uw karperhengels.

Verschillende soorten foedralen voor karperhengels

Misschien vraagt u zich af wat er nu allemaal verkrijgbaar is aan foudralen. De meeste foudralen zijn hetzelfde uitgevoerd. Zo zijn de standaard foudralen tegenwoordig geschikt voor opgetuigde hengels, oftewel voor uw hengel met vismolen. Verder zijn er foudralen verkrijgbaar voor 1, 2, 3, 4 of zelfs 5 hengels. De foudralen zijn er in twee uitvoeringen. Gevoerd of ongevoerd naar gelang de prijs van het foudraal. Een foudraal van 30 euro is vaak ongevoerd terwijl een foudraal van 100 euro diverse beschermflappen heeft voor optimale bescherming. Merken die we in ons assortiment hebben, zijn onder andere Elite, Solar, Shimano, Fox, Nash en Korda. Ieder merk heeft zijn eigen hengeluitvoering en soms ook een speciale, passende foudraal. Zo passen de Kevin Nash Dwarf hengels, waarvan het onderstuk telescopisch is, bijvoorbeeld niet in een gewone karper foudraal. Dit merk heeft daarom zijn eigen foudralen ontwikkeld voor deze hengels.

Karper foudraal kopen bij Hertog Hengelsport

Kijk rond in onze webshop, laat u inspireren en bestel eenvoudig de karper foudraal die u het meeste aanspreekt. U kunt ook langskomen in een van onze fysieke winkels, om een geschikte karper foudraal uit te zoeken met behulp van het advies van onze experts.