Sitenavigatie

Onthaakmatten

Onthaakmatten

38 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Onthaakmatten

Bij Hertog Hengelsport bieden we u een groot aanbod onthaakmatten. Dit zijn matten waarop een vis rustig en veilig neergelegd kan worden voordat de haak eruit gehaald wordt. Hierdoor wordt de kans verkleind dat een vis beschadigd raakt. Een onthaakmat is dus het optimale artikel om uw vis te beschermen. Bovendien zijn ze tegenwoordig bijna overal verplicht. Reden te meer om een kwalitatieve onthaakmat te bestellen. In onze webshop heeft u ruime keuze uit diverse soorten en merken onthaakmatten. Lees hieronder meer over onthaakmatten, of bestel meteen het exemplaar van uw voorkeur!

Waarom een onthaakmat?

De onthaakmat is de meest veilige manier om een gevangen vis te onthaken zonder schade aan te brengen. Een onthaakmat beschermt de door u gevangen vis namelijk tegen het stoten aan bijvoorbeeld de harde ondergrond wanneer deze gaat spartelen. Op die manier zorgt u ervoor dat uw vis onbeschadigd blijft. Ook is de mat een handig hulpmiddel voor wanneer er foto’s van de vangst gemaakt worden. Onthaakmatten zijn er in diverse uitvoeringen en afmetingen. Vaak zijn ze gemaakt van polyster/pvc materiaal, en veel van de onthaakmatten zijn gevuld met polystereen balletjes. De matten zijn waterdicht waardoor (als u uw onthaakmat van tevoren nat maakt), de vis ook in de zomer zeker even koel zal blijven. Zo kunt u hem rustig onthaken en daarna terugzetten in zijn element, het water.

Onthaakmatten met hengsels zijn zeer geschikt voor het wegen van een vis. Let hierbij wel goed op dat de vis niet van de mat afrolt. Met het oog op diervriendelijkheid raden we verder aan om de vis niet langer dan nodig is uit het water te houden, en de vis nat te houden wanneer deze op de onthaakmat ligt.

Tips voor het gebruik van onthaakmatten:         

Hieronder vindt u enkele tips die ervoor zorgen dat een onthaakmat uw visuitrusting compleet maakt:

  • - Kies een mat die bij jouw wensen past. Bent u een visser die zich vaak verplaatst? Koop dan een mat die makkelijk op te bergen is, zodat u niet vistijd verliest met het opbergen of tevoorschijn halen van de onthaakmat.
  • - Vissen uit het water willen nog wel eens onrustig zijn. Verlies de vis dus niet uit het oog zodra u deze op de onthaakmat hebt gelegd en kies eventueel voor een mat waar vissen niet makkelijk vanaf kunnen vallen.
  • - Mocht u de onthaakmat willen gebruiken voor het terugzetten van vissen, let er dan op dat u de vis goed ondersteunt. Hiermee verlaagt u de kans dat de vissen beschadigingen aan bijvoorbeeld de vinnen krijgen.
  • - Wilt u ervoor zorgen dat vissen zo min mogelijk spartelen? Leg dan een natte weegzak over de kop van de vis.
  • - Maak de onthaakmat schoon na gebruik, om nare geurtjes te voorkomen en de levensduur van de onthaakmat te verlengen.

Overigens bent u in onze online hengelsport winkel ook aan het goede adres om de overige benodigdheden voor u eerstvolgende vissessie te bestellen. Denk aan bivvy’s en brolly’s, vishengels waaronder karperhengels, vismolens en warmtepakken.

Verschillende soorten onthaakmatten

Onthaakmatten worden het meest gebruikt door karpervissers, echter zijn deze handige items voor meerdere visserijen te gebruiken. Visliefhebbers willen zo min mogelijk schade aan de vis toebrengen en het gebruik van onthaakmatten helpt daarbij. Voorbeelden van enkele vissoorten waarvoor een onthaakmat gebruikt kan worden na de vangst, zijn brasem en roofvissen.

Aangezien onthaakmatten door zo’n grote groep gebruikt wordt, hebben we in ons ruime aanbod voor ieder wat wils. Zo vindt u in onze webshop onthaakmatten van verschillende kwaliteitsmerken, waaronder Solar, Korum en Nash, Elite en Guru. Bovendien kunnen struinende vissers kiezen voor een van onze compacte modellen: het kleinste onthaakmatje heeft een afmeting van ongeveer 30 x 90 cm. Bij Hertog Hengelsport hebben we ook grotere onthaakmatten, in mand model, voor degene die ten allen tijde willen voorkomen dat de vis uit de mand spartelt. De onthaakmatten op pootjes zijn ideaal voor vissers die voor een langere sessie eropuit trekken en de onthaakmat willen kunnen neerzetten. Voor de struinende visser zijn onze makkelijk opvouwbare modellen weer zeer geschikt.

Onthaakmat kopen bij Hertog Hengelsport

Uw nieuwe onthaakmat bestelt u eenvoudig Hertog Hengelsport. Ook bent u van harte welkom om in één van onze filialen langs te komen zodat we u kunnen helpen bij het uitzoeken van een geschikte onthaakmat. Als u meer informatie wilt over ons assortiment onthaakmatten, kunt u ook altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder! Bekijk ook ons aanbod vishengels, vismolens, rodpods en aas en scoor al het benodigde materiaal om goed voorbereid uw eerstvolgende vissessie te kunnen starten!