Sitenavigatie

Powerbait

Powerbait

34 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Waarom Powerbait kopen?

Powerbait is niet meer weg te denken uit de forelvisserij. Wie op forel vist, gebruikt Powerbait! Powerbait, ook wel eens foreldeeg genoemd, is dan ook het meest gebruikte aas voor het forelvissen. Powerbait is een drijvend deeg wat zeer makkelijk tot allerlei vormpjes gedraaid kan worden. Het goedje is in allerlei smaken en kleuren te verkrijgen, zowel met als zonder glitters. De Powerbait uitvoering met glitters is het meest gangbaar. Hertog Hengelsport heeft een ruim assortiment Powerbait. De bedoeling is dat het deeg, mits op de juiste manier aangebracht, onderwater gaat draaien. Dit draaien trekt de aandacht van de forel. Met name de Powerbait met glitters, zal een soort schittering in het water veroorzaken, wat voor de forel of zalmforel onweerstaanbaar is. 

Hoe werk ik met foreldeeg?

Het aanbrengen van de Powerbait is zeer belangrijk. Wanneer dit niet goed gebeurt, is de kans groot dat er weinig tot geen forel gevangen gaat worden. Korte uitleg voor het maken van een duckfeet vorm:

  • - Vorm een balletje ter grootte van een knikker
  • - Druk de haak in het balletje tot dat deze niet meer zichtbaar is
  • - Kneed een kegel waarin de lijn precies in het midden van de punt zit
  • - Rol de kegel tot een langwerpige kegel
  • - Druk het uiteinde van het deeg tegen een vinger aan, zodat het hol wordt
  • - Vouw het onderste deel om, zodat het geheel lijkt op de voet van een eend

Het vormen van het deeg zal niet altijd goed gaan, blijf vooral oefenen. Vaak gaat het mis bij het langwerpig maken van de kegel. Dit kan frustrerend zijn, maar het is toch de moeite om hierop te blijven oefenen, aangezien deze manier van deegvormen ervoor zorgt dat de Powerbait effectief werkt.

Powerbait Berkley: in alle kleuren

Hertog Hengelsport heeft een ruim aanbod aan verschillende kleuren Powerbait van het merk Berkley. Berkley Powerbait is er in 1 kleur uitvoering, duo kleur of in meerdere kleuren die met elkaar zijn vermengd. Meest gangbaar zijn de kleuren wit, oranje, en zogenaamd sunshine yellow. Ook zwart is een hele gangbare kleur, deze wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld te mengen met wit. Ook wat betreft de smaken, zijn er diverse mogelijkheden. Waar in het begin maar 1 smaak verkrijgbaar was, heeft Berkley Powerbait tegenwoordig een keur aan smaken. Van knoflook tot aan pellet, vis en mossel, tot aan diverse fruitgeuren; de keuze is enorm. Kijk rond in onze webshop en laat u verbazen hoeveel geuren en kleuren er verkrijgbaar zijn. Ook zijn er hulpmiddelen verkrijgbaar om de Berkley Powerbait optimaal te vormen, dit zijn zogenaamde baitformers.

Zoekt u naast Powerbait ook nog de nodige vismolenshengels, of andersoortig aas en voer? Bekijk het ruime aanbod in onze webshop of kom langs in een van onze filialen en laat u adviseren door onze experts!