Sitenavigatie

Beetmelders

49 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Beetmelder voor het karpervissen

Een beetmelder voor het karpervissen is een apparaat dat wordt bevestigd aan een hengelhouder. De beetmelder zal elke beweging of trilling in uw lijn detecteren. Het alarm meldt u visueel via LED-lampjes en / of hoorbaar via een luidspreker wanneer er iets beweegt aan uw lijn. Hoe een beetmelder de beweging op de lijn detecteert, varieert per model beetmelder. De twee meest voorkomende types zijn met een magnetisch rolwiel of via een piëzo vibratie sensor. Beide types vindt u in het ruime aanbod beetmelders van Hertog Hengelsport.

Beetmelders met een magnetisch wiel

De beetmelders uit ons assortiment met een magnetisch wiel worden geactiveerd wanneer uw lijn het wiel beweegt, dit zorgt ervoor dat magneten op het wiel over een sensor in de beetmelder gaan waardoor deze wordt geactiveerd.

Piëzo-vibratiesensor in beetmelders

Sommige beetmelders gebruiken een ander apparaat om beweging te detecteren, namelijk een piëzo-vibratiesensor. Deze heeft een kleine Y-vormige sensor waar de lijn op ligt. Wanneer de lijn beweegt, activeert de Y de sensor en wanneer hij kantelt, gaat het alarm af.

Zodra het alarm beweging waarneemt via een van beide methoden, wordt de visser daarvan op de hoogte gebracht via licht en geluid. De meeste alarmen maken gebruik van een magnetisch wiel. Het topalarm van Delkim maakt gebruik van de piëzovibrerende sensortechnologie, waardoor deze een groter gevoeligheidsbereik heeft.

Beetmelder instellen

Heeft u eenmaal een beetmelder uitgezocht, dan is deze vrij eenvoudig in te stellen. Zoek allereerst een geschikte locatie om uw banksticks of rod pod op te zetten. Schroef vervolgens de beetmelder aan de voorkant van de pod of banksticks. Het achterste gedeelte van de pod of bankstick moet voorzien zijn van een kontsteun om het uiteinde van uw hengel op zijn plaats te houden. Vervolgens kunt u de beetmelder aanzetten, uw aas uitwerpen, de hengel op de beetmelder plaatsen, en de vrijloop op uw reel zetten.

Beetmelder kopen bij Hertog Hengelsport

Bij Hertog Hengelsport bent u aan het goede adres om een beetmelder te kopen. Ons assortiment bestaat onder andere uit Fox beetmelders, beetmelders van het merk Nash en geavanceerde beetmelders van Delkim. Ook beetmelder sets behoren tot de mogelijkheid. De beetmelders zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Bekijk bovenstaand overzicht en bestel de beetmelder van uw keuze eenvoudig in onze webshop. Komt u er niet helemaal uit, dan kunt u ook een van onze filialen bezoeken en u laten adviseren door onze medewerkers. Bekijk ook ons aanbod vishengels, vismolens en aas en scoor al het benodigde materiaal om goed voorbereid u eerstvolgende vissessie te kunnen starten!