Sitenavigatie

Leefnetten

Leefnetten

28 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Waarom een leefnet?

Een leefnet is een handig hulpmiddel gedurende het vissen. Hierin bewaart een visser veilig zijn of haar vis om deze na afloop van de wedstrijd te kunnen wegen. Vaak worden leefnetten gebruikt bij het wedstrijdwitvissen. Let wel op, niet overal in Nederland wordt het gebruik van leefnetten toegestaan. 

Wat voor soort leefnet voor het vissen heb ik nodig?

Hertog Hengelsport biedt verschillende soorten leefnetten aan waardoor u uw gevangen witvis veilig kan bewaren. Vooral bij wedstrijdvissen is een leefnet een must-have. Leefnetten zijn er in verschillende soorten en maten, waaronder ronde en vierkante varianten. Ze hebben stevige ringen om ervoor te zorgen dat het net goed in model blijft zitten. Het is belangrijk dat het net compleet onder water ligt zodat de vissen het complete leefnet kunnen gebruiken. Verder is het van belang dat het leefnet niet te vol raakt en dat een vis niet langer dan nodig in het leefnet zit. Houd bij het aanschaffen van een leefnet, rekening met het soort visplaats dat u van plan bent om op te zoeken en houd eventueel rekening met het soort vis, de afstand tussen de kant en het water en de diepte van het water.

Hoe gebruik ik mijn leefnet tijdens het vissen?

Om een leefnet op de bodem te leggen is het belangrijk om een gewicht aan het uiteinde te hangen. Hertog biedt hiervoor leefnet lood aan. Wanneer u uw leefnet vaker gebruikt gaat hij uiteindelijk de geur van het water en de vis overnemen. Deze geur wilt u niet in uw auto hebben. Daarom kunt u bij Hertog ook terecht voor een ruim aanbod aan leefnet tassen.

Leefnet kopen

Bestel uw leefnet gemakkelijk online in onze webshop, of kom langs bij een van onze filialen en laat u informeren door onze experts als u twijfelt over welk leefnet de juiste is voor u. Bij Hertog Hengelsport bent u overigens ook aan het goede adres om naast leefnetten, de benodigde vishengels te kopen. Matchhengels, feederhengels of andersoortige hengels; kijk rond in onze webshop of bezoek een van onze filialen en scoor snel het materiaal voor uw eerstvolgende vissessie!