Sitenavigatie

Foudralen

26 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Foudralen

Een foudraal is een handig middel om uw vishengels makkelijker te kunnen vervoeren naar de waterkant. In de volksmond worden ook nog andere namen hiervoor gebruikt, zoals hengeltas, hengelhoes of hengelzak. In een foudraal kunt u van alles kwijt. Naast uw hengel, is er in de meeste foudralen ook ruimte voor hengelsteunen, een schepnet en andere langere voorwerpen zoals een visparaplu.

Hengel foudraal

Vroeger bestond er eigenlijk maar een simpel hengelfoudraal voor je hengelsportmateriaal. Vaak was dit een oprolfoudraal waar je alles in vakken kon opbergen en dan netjes op kon rollen. Tegenwoordig zijn er tal van verschillende foudralen, voor elke type hengel/visserij is er tegenwoordig een foudraal te verkrijgen. Doordat er nu meerdere mogelijkheden zijn wat betreft hengels voor de witvisserij, zoals de vaste hengel, de winkle picker, (method)feeder en matchfeeder, zijn is dus ook het foudralen pakket enorm veranderd. Het traditionele oprolfoudraal heeft plaats moeten maken voor een uitgebreid foudralenpakket. Zowel voor de recreant als voor de geoefende visser is er voldoende keus. Zo zijn er compacte foudralen waar u één hengel in kwijt kunt, maar zijn er ook uitvoeringen voor een hengel met molen. In andere foudralen kunt u twee, drie of wel vier opgetuigde hengels kwijt. De verschillende foudralen zijn weer onder te verdelen op basis van hun lengte. Zo zijn er foudralen voor 6 tot 13 ft hengels, oftewel: foudralen die geschikt zijn voor hengels met transportlengtes van 90 cm tot en met 195 cm. Voor de wedstrijdvisser zijn er dan ook nog luxere foudralen waar transportkokers in kunnen voor meerdere hengels en eventuele losse topsets. De luxere foudralen kenmerken zich vaak met een hardere rug en verstevigde onderkant zodat al uw opgetuigde hengels probleemloos vervoerd kunnen worden

Verschillende soorten foudralen

Foudralen bestaan er in allerlei uitvoeringen, in allerlei prijsklasses is er wel iets. Eenvoudige foudralen hebben vaak geen vakverdeling en alleen maar een bovenrits waar u uw hengel in kunt doen. Ook bestaan er uitgebreidere modellen, met ruimte voor meerdere hengels en een schepnet steel. Dit vak zit dan aan de buitenkant van het foudraal. In ons assortiment vindt u meerdere foudralen met een harde achterkant en die gevoerd zijn. Merken die we hebben, zijn onder andere Elite, Nash, Korda, Fox, Shimano, Lion Sports en Arca. Bekijk ons assortiment en gebruik eventueel de filtermogelijkheden om snel een geschikte foudraal voor uw eerstvolgende vissessie te scoren.  

Foudralen voor hengels kopen online of in de winkel

Wilt u een kwalitatieve foudraal uitzoeken, zodat u uw hengels gemakkelijk en goed beschermd kunt vervoeren? Kijk rond in onze webshop of kom langs in een van onze winkels zodat we u kunnen adviseren over wat een geschikte foudraal is voor uw situatie. Onze hengelsport experts staan voor u klaar!