Savage Gear SG8 4000 FD 10+1BB

Let op deze Savage Gear molens zijn binnen enkele weken nieuw op de markt en leverbaar in al onze filialen.

Nieuwe range Savage Gear molens. Het enige wat Savage Gear nog niet op roofvisgebied had waren molens, Na enige ontwikkeling hebben ze een serie Savage Gear molens op de markt gebracht voor de beginnende visser tot de experts. Wij van Hertog Hengelsport zijn dan ook blij dat we bijna de hele range Savage Gear Molens hebben toegevoegd aan ons assortiment.

De Savage Gear molens zijn uniek en in eigen huis ontwikkeld. Dit is niet zomaar een molen.
Kosten noch moeite zijn gespaard om een prachtige serie Savage Gear molens op de markt te zetten. De productontwikkelaars zijn helemaal bij het begin begonnen met het ontwerpen van deze prachtige Savage Gear molens. De zoetwater range bestaat uit vier modellen, te weten de SG2, SG4, SG6 en SG8. Alle molens zijn voorzien van het speciaal voor Savage Gear ontwikkelde Dura Grease. Dit vet blijft goed werken in temperaturen tussen -30° en 160°C. Dit vet heeft meer plak dan traditionele molenvetten, wat ervoor zorgt dat lagers en tandwielen altijd en overal een laag bevatten. Dit verhoogt de roestbestendigheid en soepelheid enorm. Tevens zorgt het voor een enorme verhoging van de duurzaamheid van het interne deel van de molen. Dit vet is ook biologisch afbreekbaar.

Niet op voorraad
SKU
5706301747426
€ 129,99

  gratis verzending vanaf €75,-

  veilig én achteraf betalen

  verzending of ophalen in 3 winkels

  meer dan 100 jaar hengelsport ervaring

  gemakkelijk en persoonlijk contact

Savage Gear SG8 4000 FD 10+1BBHet vlaggenschip van Savage Gear! Het beste voorbeeld van de manier hoe ze bij Savage Gear de opbouw van het ontwerpen van een molen hebben aangepakt. De Savage Gear SG8 zit ramvol met features, prachtig in elkaar gezet met een zeer sterk, stijf en lichtgewicht carbon verstevigd composite material voor de behuizing en de rotor. Een prachtige afwerking, en met lange werpafstand eigenschappen die te danken zijn aan het gesealde Friction Control slip systeem. Bij dit systeem wordt gebruik gemaakt van carbon slipschijven. Deze zorgen voor ongeëvenaarde stijfheid, soepelheid en een enorme remkracht.

Met een indrukwekkende 10+1 RVS kogellagers (inclusief twee Japanse lagers), worden betrouwbare prestaties verzekerd, zelfs onder zware omstandigheden. Door de vele handige eigenschappen is deze Savage Gear molen prettig in het gebruik. Zo is de Savage Gear SG8 voorzien van een T-vormige lijnclip, een non-slip spoel, hierdoor is het niet langer nodig om een nylon backing te gebruiken, en een ergonomische, EVA draaiknop. Alle innovatieve features die Savage Gear heeft bedacht zijn te vinden in dit prachtige vlaggenschip, de Savage Gear SG8.

Productkenmerken:
- Extra versterkte carbon composiet (CRC) molenlichaam en -rotor
- Dura Grease
- 10+1 RVS lagers (inclusief twee Japanse lagers)
- Los in te schroeven, koudgesmeden aluminium slingerarm
- EVA draaiknop
- T-vormige lijnclip
- Conisch gevormde semi-ééndelige beugelhouder
- Non-slip spoel ontwerp
- Aluminium spoel
- Aluminium reservespoel
- Verzegeld carbon slipsysteem (HS sealed drag) (FCS2 drag)

merk: Savage Gear
type: Molen
serie: SG8
spoolmaat: 4000
gelagerd: 10+1bb
slip: voorop
gewicht: 245 gram
gear ratio: 5.2:1
lijncapaciteit: 150m/0.28mm
inhaalslag: 81cm
slipkracht: 15kg