Alle shops

Magento Commerce
 • UFO Sinkers. Een succesverhaal in de zoektocht naar loodvervangers!

  Al enkele tientallen jaren wordt er gezocht naar een goede vervanger voor het lood dat wij in de hengelsport gebruiken. Lood is namelijk een giftig metaal. Nou kan dit niet direct kwaad maar bij blootstelling aan hoge loodwaarden kan vergiftiging optreden. Vergiftiging van mens, dier en milieu. Nu is lood inmiddels zo in ons sportvisserwereldje geïntegreerd dat we niet direct zonder kunnen. Maar, waar mogelijk zoeken wij natuurlijk graag mee naar schone hengelsportmaterialen. Ook het Europees Parlement streeft nog steeds naar een verbod op het gebruik van lood. Nu is er al enkele keren geprobeerd een alternatief te lanceren maar dit is onder andere door de factor prijs tot op heden nooit een succes geworden. Daar komt met de komst van UFO Sinkers waarschijnlijk verandering in!

  ufo-sinkers Verschil in volume met traditioneel lood

  UFO Sinkers

  Het merk UFO Sinker heeft namelijk de eerste betaalbare en 100% natuurvriendelijke loodvervanger op de markt gebracht. Deze loodvervangende werpgewichten zijn gemaakt van “high density” beton met een dichtheid van 4g per cm3. Het volume van een UFO Sinker is daarmee groter dan dat van een werplood. Maar het volume ten opzichte van lood blijft beperkt tot een maximale factor van twee. Er is op dit moment simpelweg geen betaalbaar alternatief met exact dezelfde specificaties.

  Succesfactoren van UFO Sinker
  Naast dat de UFO SInkers 100% loodvrij zijn hebben ze nog meer eigenschappen die het overwegen zeker waard zijn. Om nog maar eens wat op te noemen:

  Goedkoper
  Eerdere loodvervangers waren veel duurder dan lood en juist dat maakt UFO Sinker interessant. Een Sinker van 80 gram kost bij Hertog Hengelsport maar €1,75.

  Loodverbod
  Vroeg of laat gaat er een Europees loodverbod komen. Daarbij doen we onszelf, dier en milieu er een plezier mee als we lood proberen te vermijden. Waarom zouden we giftig metaal blijven gebruiken nu er een goed alternatief is?

  Goed werpbaar
  Een ander voor de hand liggend vervanger van lood zijn kiezelstenen. Een nadeel hiervan is, naast dat de dichtheid hiervan minder is, ze ook geen vaste vorm hebben. Dat zorgt voor onbalans tijdens het werpen en doet ze minder tegen de bodem drukken dan bijvoorbeeld een Gripper Sinker. Met een Distance Sinker kan tot 120meter ver worden geworpen.

  ook-voor-de-roofvissers-wordt-er-aan-mogelijkheden-gewerkt Ufo Sinkers JIGkoppen

  Absorbeert vloeistoffen
  De UFO werpgewichten hebben een absorberende werking. Daardoor kunnen ze gedipt worden in lok- en smaakstoffen om attractie te creëren en kleuren ze mee in het water.

  Op dit moment zijn er Disrance Pear en Gripper vormen verkrijgbaar bij Hertog Hengelsport in gewichten van 20 tot 300 gram. De Distance Pear is door zijn peervorm geschikt voor de afstandsvisserij. De Gripper heeft door zijn ribbels een stabiele ligging wat hem geschikt maakt voor  veelzijdig gebruik. Er wordt nog gewerkt aan andere modellen zoals een JIGkop en inline lood. Wat ons betreft genoeg redenen om het eens een kans te gegeven. Wij gaan er in ieder geval zeker mee aan de slag. Wil jij ze ook proberen je vind ze hier.

   

  check-hier-het-assortiment